Pluslessen

Op het rooster van de leerlingen in de havo- en atheneumbrugklassen en tweede klas havo en atheneum staat een 70-minuten plusuur. Het doel van deze uren is het ontdekken en ontwikkelen van belangstelling en talent. De leerlingen maken vooraf een keuze: Sport+, Bèta+ of Kunst+.

Voor sportieve leerlingen is er de sport+. Je krijgt 70 minuten extra sport per week, waarin je niet alleen beter wordt in bekende sporten maar ook kennis maakt met bijzondere sporten. Je leert bovendien andere zaken die met sport te maken hebben, zoals het organiseren van een toernooi en het leiden van een wedstrijd.

sportplus_ccnv

Kies je voor Bèta+, dan ligt je belangstelling bij techniek. Je ontdekt het beste van biologie, natuurkunde, scheikunde, informatica en techniek door middel van interessant onderzoek en proefjes.

betaplus_ccnv

Ben je creatief en hou je ervan om opdrachten te krijgen waar je je fantasieën en ideeën op los mag laten? Wil je meer weten over het werk van beroemde kunstenaars en lijkt het je leuk om met nieuwe materialen en technieken te werken? Kunst+ is speciaal voor leerlingen die graag creatief bezig willen zijn.

kunstplus_ccnv