Bring Your Own Device

BYOD staat voor ‘bring your own device’We vragen je een eigen device (laptop, tablet, o.i.d.) in de les te gebruiken. Je ouders kunnen ook voor jou een device leasen via een leasecontract (The Rent Company). Je krijgt lessen aangeboden waarin heel verschillende leermiddelen ingezet kunnen worden. De docenten gebruiken digitaal lesmateriaal, zoals beeld- en geluidsmateriaal naast de (werk)boeken. Er komt steeds meer en steeds beter digitaal lesmateriaal beschikbaar voor het onderwijs. In ieder geval lever je je werkstukken digitaal in.

Voor de aanschaf van een laptop of tablet hanteren wij de volgende richtlijnen. Deze richtlijnen gelden ook voor een Chromebook:

Laptop (ongeacht merk model):
– Afmeting laptop: 11 tot 14 inch
– Gewicht: zo licht mogelijk (i.v.m. gewicht in schooltas)
– Wifi (de huidige frequentie is 5 GHz)
– Accuduur minstens 3 uur
– Aanwezige software: – Tekstverwerkingsprogramma (bij voorkeur Word) – Presentatieprogramma (bij voorkeur PowerPoint)

Tablet (ongeacht merk/model):
– Geen mini-tablet
– (Bij voorkeur) los bijpassend toetsenbord
– Wifi (de huidige frequentie is 5 GHz)
– Accuduur minstens 3 uur
– Aanwezige software: – Tekstverwerkingsprogramma (bij voorkeur Word) – Presentatieprogramma (bij voorkeur PowerPoint)

The Rent Company biedt speciale educatie laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.

Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis licentie voor de Microsoft Office pakketten Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Deze licentie is beschikbaar voor alle leerlingen van het CCNV, gedurende de tijd dat zij leerling zijn bij ons. Dit geldt voor zowel de leerlingen die gebruik maken van de aanbieding van The Rent Company, als de leerlingen die zelf een laptop hebben.

Via www.slim.nl is kun je andere software en hardware aanschaffen met (veel) onderwijskorting.