Bizz-school

Als je in 4 havo zowel economie (ec) als bedrijfseconomie (be) in je profiel hebt, zit je automatisch in de Bizz-school. De Bizz-school combineert niet alleen de theorie van beide vakken, maar daarnaast werk je in 4 havo het hele jaar aan je eigen bedrijf. Je gaat daadwerkelijk een eigen product inkopen, eventueel ook maken en verkopen. Ook moet je voor de financiering daarvan geld ophalen bij de aandeelhouders, leg je contact met leveranciers en verzorg je een eigen marketingcampagne die je ook presenteert op de aandeelhoudersavonden. Het geheel verwerk je met een eigen boekhouding. Kortom; je bent heel praktisch bezig met de economische vakken. Daarnaast bezoek je op excursiedagen interessante bedrijven en zullen er gastsprekers langskomen in de les. De Bizz-school wordt ingepast in de lesuren van beide vakken, zodat je met de Bizz-school geen extra lesuren hoeft te volgen. In havo 5 is het profielwerkstuk onderdeel van de Bizz-school. Het onderwerp van je profielwerkstuk sluit dus aan bij hetgeen je in 4 havo in de Bizz-school hebt geleerd.

Is de Bizz-school iets voor jou?

Houd je er van om dingen aan te pakken en iets in teamverband te organiseren? Ben je geïnteresseerd in alles wat met ondernemingen te maken heeft en volg je het economisch nieuws? Dan zit je bij de Bizz-school op de juiste plek.

Waar heeft de Bizz-school een herkenbare positie binnen de school?

De Bizz-school heeft een speciale werk- en lesruimte in het nieuwe gedeelte van de B-vleugel, op de tweede verdieping.

Wanneer kan je voor de Bizz-school kiezen?

In de derde klas kan je bij een keuze voor de havo bovenbouw kiezen voor de Bizz-school. Als je kiest voor de vakken economie en bedrijfseconomie, dan kies je automatisch voor de Bizz-school.

Bekijk hier de informatiefolder over de Bizz-school

CCNV_Bizzschool_2