Kiezen voor onderwijs van het CCNV

Het CCNV heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. We bieden ruimte aan talent en hebben oog voor de wereld dichtbij en veraf. Ons doel is al onze leerlingen optimale ontwikkelingskansen te bieden door middel van verschillende trajecten binnen de havo- en vwo- opleiding. Daarnaast profileren we ons onder andere door diverse samenwerkingsverbanden waardoor we volop ontwikkelingskansen kunnen bieden binnen de les, maar ook daarbuiten.

Unieke kenmerken van het CCNV

Het Christelijk College Nassau-Veluwe is een unieke school van honderd jaar oud, gevestigd in Harderwijk. Naast de reguliere havo- en atheneumopleidingen biedt het CCNV ook een theaterhavo (met eigen theaterzaal) en een gymnasiumopleiding. Hierin is de middelbare school uniek in de regio. Tevens kunnen leerlingen bij ons in de onderbouw kiezen tussen Kunst+, Sport+ of Beta+. Zij krijgen dan extra verdieping waardoor hun interesses nog beter worden bediend. In de bovenbouw nemen leerlingen die economie en management en organisatie in hun vakkenpakket hebben, deel aan de Bizz-school. Hierbij gaan leerlingen de theorie die ze leren in de praktijk brengen, bijvoorbeeld door een echt bedrijfje op te richten. Zij worden hierbij onder andere gecoacht door ondernemers uit het bedrijfsleven. Ook kunnen leerlingen in de bovenbouw havo kiezen voor Science-school. Het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT) is de basis van Science-school. Bij de Science-school wordt vanuit verschillende vakgebieden een probleem belicht, niet alleen theoretisch maar ook praktisch: je verricht een onderzoek en werkt daarnaast in groepen van drie leerlingen.

Open dagen

Eenmaal per schooljaar houdt het CCNV een Open Huis. Voor 2020 is deze gepland op zaterdag 18 januari 2020. Leerlingen uit groep 8 kunnen dan samen met hun ouders een kijkje nemen op onze school.