Kiezen voor onderwijs van het CCNV

Het CCNV heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. We bieden ruimte aan talent en hebben oog voor de wereld dichtbij en veraf. Ons doel is al onze leerlingen optimale ontwikkelingskansen te bieden door middel van verschillende trajecten binnen de havo- en vwo- opleiding. Daarnaast profileren we ons onder andere door diverse samenwerkingsverbanden waardoor we volop ontwikkelingskansen kunnen bieden binnen de les, maar ook daarbuiten.

Unieke kenmerken van het CCNV

Zo zien onze lessen eruit: Net even anders, met meer aandacht voor jou! Op onze school duren de lessen 70 minuten. Dit komt omdat we het belangrijk vinden dat er genoeg aandacht voor je is tijdens de les. Ook heb je tijd voor huiswerk tijdens de les, en kun je daar begeleiding bij krijgen. Doordat de lessen 70 minuten duren, heb je maximaal zes lessen op een dag. Je hoeft dus niet zoveel boeken mee te nemen. In de lessen vinden we deze waarden heel belangrijk: relatie, competentie en autonomie. Hieronder leggen we uit wat ze betekenen.

Relaties

Iedereen heeft behoefte aan relaties. We willen erbij horen, geaccepteerd worden en we zoeken naar veiligheid. Samen zijn we verantwoordelijk voor een goede sfeer op school. Een docent is altijd beschikbaar voor jou. Om te luisteren, betrokken te zijn, vertrouwen te bieden en op te treden als je dat nodig hebt.

Competenties

Het is fijn als je gewaardeerd wordt. Dat anderen jouw competenties en talenten zien. Het helpt als je een goed zelfbeeld en een gezond zelfvertrouwen hebt. Iedereen kan nieuwe dingen leren, maar dat gaat niet altijd vanzelf. Daarom nemen wij jouw ontwikkeling serieus. We bieden je de ruimte om passende leerdoelen voor jezelf te formuleren. En we helpen je om resultaten te halen die voor jou belangrijk zijn.

Autonomie

Je wilt graag onafhankelijk zijn. Zelf keuzes maken. Dat snappen we. Daarom krijg je van docenten waardevolle tools om te groeien en te ontdekken wie je bent. Je wordt bij ons uitgedaagd om verantwoordelijk te zijn voor je leerproces. Jouw ideeën en initiatieven zijn belangrijk. We helpen je kijken naar het effect van jouw keuzes op het leven van anderen.

Het Christelijk College Nassau-Veluwe is een unieke school van honderd jaar oud, gevestigd in Harderwijk. Naast de reguliere havo- en atheneumopleidingen biedt het CCNV ook een theaterhavo (met eigen theaterzaal) en een gymnasiumopleiding. Hierin is de middelbare school uniek in de regio. Tevens kunnen leerlingen bij ons in de onderbouw kiezen tussen Kunst+, Sport+ of Beta+. Zij krijgen dan extra verdieping waardoor hun interesses nog beter worden bediend. In de bovenbouw nemen leerlingen die economie en management en organisatie in hun vakkenpakket hebben, deel aan de Bizz-school. Hierbij gaan leerlingen de theorie die ze leren in de praktijk brengen, bijvoorbeeld door een echt bedrijfje op te richten. Zij worden hierbij onder andere gecoacht door ondernemers uit het bedrijfsleven. Ook kunnen leerlingen in de bovenbouw havo kiezen voor Science-school. Het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT) is de basis van Science-school. Bij de Science-school wordt vanuit verschillende vakgebieden een probleem belicht, niet alleen theoretisch maar ook praktisch: je verricht een onderzoek en werkt daarnaast in groepen van drie leerlingen.

Open dagen

Eenmaal per schooljaar houdt het CCNV een Open Huis. Voor 2021 is deze gepland op zaterdag 16 januari 2021. Leerlingen uit groep 8 kunnen dan samen met hun ouders een kijkje nemen op onze school.