In het kader van het 100-jarig bestaan van onze school, hebben leerlingen van klas 1 en 2 vorig schooljaar (op 20 september 2019) een obstakelrun georganiseerd om geld op te halen voor ziekenhuis St Jansdal. Met deze obstakelrun, waarbij de klassen tegen elkaar streden en op en onder obstakels heen moesten om te zorgen dat ze de eindstreep haalden, hebben de leerlingen een prachtig bedrag opgehaald, wat later is bijgevuld door kleinere goed doel-acties door het schooljaar heen. Het totaalbedrag wat is opgehaald, is € 10.500. Leerlingen Anna van de Sluijs en Enola Dieters haalden individueel het meeste geld op voor de obstakelrun en daarom mochten zij op woensdag 16 september een cheque overhandigen aan John Hagendoorn, bestuurslid van de Stichting Vrienden van het St Jansdal en Maud Keltjens, hoofd van de afdeling Radiologie.

De Stichting Vrienden van het St Jansdal ondersteunt met opbrengsten van donaties en giften extra voorzieningen in het St Jansdal om het verblijf van patiënten nog aangenamer te maken. De donatie van het CCNV zal door de Vriendenstichting onder meer worden ingezet om dino’s voor kinderen aan te schaffen en om de wachtkamers van de afdeling Radiologie op te knappen en deze op een sfeervolle wijze in te richten.

Dagelijks bezoeken tussen de 500-600 patiënten deze afdeling, waaronder ook veel kinderen en jongeren. Vaak zijn zij gespannen voor het onderzoek. Een rustgevende, ontspannende omgeving is daarom erg belangrijk. Dankzij de sportieve inzet van de leerlingen van het CCNV bij de obstakelrun kan dit binnenkort worden gerealiseerd.