Informatieavonden voor groep 8

16 en 17 november 2020

Dit jaar richten we, in verband met het coronavirus, onze informatieavonden anders in. Andere jaren verwelkomden we leerlingen uit groep 8 samen met hun ouders. Dit jaar kunnen we, door restricties, alleen de leerlingen zelf ontvangen. Voor hen organiseren we leuke workshops zodat ze een goed beeld krijgen van het CCNV en wat wij als middelbare school aanbieden. Het is fijn om de school toch even te kunnen bezoeken en de sfeer te ervaren!

Workshops voor groep 8 leerlingen

Groep 8 leerlingen kunnen zich inschrijven voor een ronde van één uur, waarbij ze twee workshops volgen. Deze vinden op de volgende dagen en tijden plaats:

Maandag 16 november: 16.30-17.30 uur
Maandag 16 november: 18.30-19.30 uur

Dinsdag 17 november: 16.30-17.30 uur
Dinsdag 17 november: 18.30-19.30 uur

Webinar voor ouders/verzorgers

Voor ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen organiseren we een live webinar op dezelfde avonden, om 20.00 uur. Hierbij wordt een algemene presentatie gegeven over het CCNV, maar wordt er ook ingegaan op bijvoorbeeld de pluslessen, de theaterhavo, het gymnasium en wat de verschillen zijn tussen de brugklassen op het CCNV. Ouders/verzorgers kunnen vragen stellen tijdens het webinar, waarvan er een paar live worden beantwoord. Van de overige vragen wordt een ‘vraag- en antwoordblad’ gemaakt, die later wordt opgestuurd naar de ouders, samen met een algemene informatiefolder.

Workshops

Hieronder staat wat meer informatie over elke workshop. Het is goed om te weten dat als je meer dan twee workshops wil volgen, dit mogelijk is. Je kan je dan inschrijven voor meerdere rondes. Eén workshop meerdere keren volgen is niet mogelijk. Mocht je vragen hebben, dan kan je mailen naar info@ccnv.nl.

Bèta+

Heb je interesse voor techniek? Volg dan de workshop bèta+. Je ontdekt het bètalab bij ons op school en gaat in witte jas een leuk proefje doen! Tijdens bèta+ in klas 1 en 2 ontdek je bij ons het beste van biologie, natuurkunde, scheikunde, informatica en techniek.

Sport+

Is gymnastiek één van je favoriete vakken? Volg dan de workshop sport+. Bekijk onze nieuwe sportzaal en alles wat daaromheen te vinden is: een beachvolleybalveld, voetbalkooi en zelfs een groot schaakspel! Je hoort van onze gymdocenten welke bijzondere sporten je allemaal gaat doen in de brugklas bij sport+.

Kunst+

Ben je graag creatief bezig? Volg dan de workshop kunst+. Bezoek één van onze kunstlokalen en bekijk met welke bijzondere materialen je aan de slag gaat bij kunst+ in de burgklas, en misschien ga je wel met een klein kunstwerk naar huis!

Gymnasium

Ben je benieuwd wat het gymnasium écht inhoudt, en wat het verschil is met het atheneum? Volg dat de workshop gymnasium. Al meer dan 100 jaar geven wij de vakken Grieks en Latijn in het monument van onze school. Ontdek hoeveel je vandaag de dag nog kan leren van de Oude Grieken en Romeinen!

Theaterhavo

Licht uit, spot aan! Ben je dol op acteren, dansen en zingen? Volg dan de workshop theaterhavo. Bekijk ons nieuwe dans- en theaterlokaal en ontdek wat je allemaal gaat doen op de theaterhavo, zoals zelf een toneelstuk bedenken, maar ook decorstukken bouwen en leren over de geschiedenis van de kunst- en theaterwereld.

Versterkt Engels

Spreek je zelf al een woordje Engels, of wil je dit graag leren? Op het CCNV volgen alle vwo-leerlingen het vak Versterkt Engels. Met dit vak kan je een Cambridge-diploma halen en bijvoorbeeld een internationale studie gaan doen. Ben je benieuwd hoe Engels wordt gegeven op een middelbare school? Join us for the ‘Versterkt Engels’ workshop, we’ll have lots of fun!

Inschrijven