Unieke school

Het Christelijk College Nassau-Veluwe is een unieke regioschool van bijna honderd jaar oud, centraal gevestigd in Harderwijk, vlakbij het station.

Naast de reguliere havo- en atheneumopleidingen biedt het CCNV ook een theaterhavo (met eigen theaterzaal) en een gymnasiumopleiding. Hierin is de middelbare school uniek in de regio. Tevens kunnen leerlingen bij ons in de onderbouw kiezen tussen Kunst+, Sport+ of Beta+. Zij krijgen dan extra verdieping waardoor hun interesses nog beter worden bediend. In de bovenbouw kunnen leerlingen die economie en management en organisatie in hun vakkenpakket hebben, tevens kiezen om deel uit te maken van de Bizz-school. Hierbij gaan leerlingen de theorie die ze leren in de praktijk brengen, bijvoorbeeld door een echt bedrijfje op te richten. Zij worden hierbij onder andere gecoacht door ondernemers uit het bedrijfsleven.

De herkomst van onze leerlingen is divers. In 2016 kwam 54% van onze leerlingen uit Harderwijk, gevolgd door Zeewolde (12%), Nunspeet (10%) en Ermelo (8%). Ook hebben wij de afgelopen jaren leerlingen uit Lelystad, Dronten, Biddinghuizen, Putten, Nijkerk en andere omliggende plaatsen mogen verwelkomen.

Voor meer informatie over de school en de verschillende opleidingen, kan hier de algemene schoolfolder worden bekeken.

bg_globe_01