Unieke school

Het Christelijk College Nassau-Veluwe is een unieke regioschool van honderd jaar oud, centraal gevestigd in Harderwijk, vlakbij het station.

Naast de reguliere havo- en atheneumopleidingen biedt het CCNV ook een theaterhavo (met eigen theaterzaal) en een gymnasiumopleiding. Hierin is de middelbare school uniek in de regio. Tevens kunnen leerlingen bij ons in de onderbouw kiezen tussen Kunst+, Sport+ of Beta+. Zij krijgen dan extra verdieping waardoor hun interesses nog beter worden bediend. In de bovenbouw havo nemen leerlingen die economie en management en organisatie in hun vakkenpakket hebben, deel aan de Bizz-school. Hierbij gaan leerlingen de theorie die ze leren in de praktijk brengen, bijvoorbeeld door een echt bedrijfje op te richten. Zij worden hierbij onder andere gecoacht door ondernemers uit het bedrijfsleven. Ook kunnen leerlingen in de bovenbouw havo kiezen voor Science-school. Het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT) is de basis van Science-school. Bij de Science-school wordt vanuit verschillende vakgebieden een probleem belicht, niet alleen theoretisch maar ook praktisch: je verricht een onderzoek en werkt daarnaast in groepen van drie leerlingen.

De herkomst van onze leerlingen is divers. In 2019 kwam 55% van onze leerlingen uit Harderwijk, gevolgd door Zeewolde (13%), Nunspeet (8%) en Ermelo (8%). Ook hebben wij de afgelopen jaren leerlingen uit Lelystad, Dronten, Biddinghuizen, Putten, Nijkerk en andere omliggende plaatsen mogen verwelkomen.

Informatiefolder CCNV 2020-2021