Hall of Fame

Het Christelijk College Nassau-Veluwe geeft al honderd jaar onderwijs in Harderwijk.
Sommige van onze oud-leerlingen zijn na hun middelbare schooltijd bekende namen geworden in bijvoorbeeld de politiek-, kunst- of sportwereld.

marionbaars

Marion Baars geboren en getogen in Harderwijk. Woont en werkt sinds 1965 in Zwolle. Schilderijen van grote geabstraheerde landschappen. Talens prijs voor kinderportret in 1966. Ontwierp Unicef kaart ‘Moeder en kind’ in 1968. Van 1965 – 1980 bekendheid genoten met kinderportretten/opdrachten in conté en pastel o.a. van de zonen van Beatrix. Exposities van tuinschilderijen en bloemenvelden in aquarel en olieverf in het Singer Museum in Laren en Kasteel Museum Groeneveld in Baarn. Van 1980 – 2000 geëxposeerd in een groot aantal Horeca bedrijven o.a. de Bilderberg-groep en Hilton-hotels in Corfu, Rome, Athene en Istanbul. Expositie van 1990 – 1998 in het beroemde Zwolse drie-sterren restaurant de Librije van Jonnie en Thérèse Boer. Recent werk: Toscaanse landschappen en zeeschilderingen. Grote pasteuze schilderijen. Niet de cultuur maar de natuur als inspiratie-bron. Organisator van 4x Kunst & Kerst in De Koperen Hoogte, groeps-expositie van 40 beeldende kunstenaars in het Souterrain. Opleiding: Kunst-academie Arnhem 1962 – 1964.(avondschool). Instituut voor vrije expressie Amersfoort 1964 – 1966. Cele-centrum Zwolle 1970 – 1971. Kunstacademie Kampen 1982 – 1984.

Examenjaar 1963

daanbakker

Regisseur. Is in 2009 afgestuurd aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de korte fictiefilm ‘Jacco’s Film’. De film was geselecteerd voor de Berlinale 2010. In 2013 heeft de film ‘Midden in de Winternacht’ op het filmfestival in Berlijn meegedongen voor beste jeugdfilm. Hij schreef hiervoor het scenario.

Examenjaar 1997

Jan-Hendrik (Jan) Beumer begon in 1995 met de studie farmacie aan de Universiteit Utrecht, waarna hij naar de University of Pittsburgh Cancer Institute vertrok. Hier was hij Director Clinical Pharmacology Analytical Facility en Associate Professor. Sinds juni 2019 is hij Professor of Pharmaceutical Sciences aan de University of Pittsburgh School of Pharmacy.

Examenjaar: 1995

peterboeve

Als voetballer werd hij als een van de beste linksbacks van zijn generatie beschouwd. Hij voetbalde bij Vitesse (1975-1979), Ajax (1979-1988) en Beerschot (1988). In december 2010 werd hij gekozen in de ledenraad van Ajax. Dit na een oproep van Johan Cruijff en een initiatief van Keje Molenaar om meer oud-voetballers in de ledenraad te krijgen. Als trainer werkte hij o.a. bij: DOVO, DVS’33, RKC, FC Zwolle en vanaf 2013 bij AS Trencin (ass.).

Examenjaar 1977

theobos

Baanwielrenner. Werd o.a. wereldkampioen op de onderdelen sprint, kilometer tijdrit en keirin. Won tijdens de Olympische Spelen van 2004 een zilveren medaille op de sprint. Sportman van het jaar 2006.

Examenjaar 2001

ybo-buruma_ccnv

Strafjurist. Sinds 1 september 2011 is hij raadsheer in de Hoge Raad. Tot september 2011 was hij hoogleraar strafrecht en strafprocesrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook is hij redacteur van het Nederlands Juristenblad. Publiceert over opsporingsmethoden, slachtoffers, fraude, zedendelicten, georganiseerde misdaad en de europeanisering van het strafrecht. Daarbij maakt hij van sociaal-wetenschappelijke (criminologische) inzichten gebruik. Is medio 2015 voor twee jaar benoemd tot hoogleraar aan de Radboud Universiteit met de leeropdracht Rechtsstaat, rechtsvorming en democratie. Hij levert een bijdrage aan het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs.

Examenjaar 1973

pancrasdijk

Senior tekstschrijver en eindredacteur van National Geographic Magazine. Studeerde Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte daarna als verslaggever voor het persbureau Associated Press. Sinds 2005 in dienst van National Geographic. De reportages die hij schreef, ook voor de Amerikaanse editie van het bekende tijdschrift en voor het reisblad Traveler, brachten hem over de hele wereld. Als terugkerende gast in televisie- en radioprogramma’s als EenVandaag, EditieNL en GIEL! is hij het gezicht en de stem van National Geographic in Nederland geworden.

Examenjaar 1991

douwedijkstra

Illustrator, animator. Kreeg in 2005 de prijs voor de meest talentvolle afstudeerder aan een Nederlandse kunstakademie. Zijn werk was o.a. te zien in het Cobramuseum te Amstelveen. www.douwedijkstra.nl
Na voornamelijk in opdracht en samen met anderen te hebben gewerkt, vindt Douwe het nu tijd om weer eens op zichzelf teruggeworpen te worden. Door Douwe alleen dus. De unieke solotentoonstelling werd gehouden van 3 november t/m 26 januari 2014. De expositie kreeg de naam DOORDOUWE.

Examenjaar 2004

kor-jandusseljee

Tenor. Heeft overal ter wereld opgetreden in opera’s. In 2006 bijvoorbeeld in de opera Otello van Guiseppe Verdi.

Examenjaar 1976

joosteerdmans

Politicus. Maakte een aantal jaren deel uit van de Tweede Kamerfractie van de LPF. Sinds maart 2009 is hij wethouder in Capelle aan den IJssel namens Leefbaar Capelle. Vanaf september 2011 presenteert hij bovendien het radioprogramma Avondspits van omroepvereniging WNL. Sinds 2014 is hij wethouder in Rotterdam.

Examenjaar 1989

fennyfaber

Zij is modeontwerpster en geeft ontwerplessen bij MA-KE. In 2007 heeft ze de opleiding Fashion Design afgerond en startte in 2008 haar eigen modelabel “Fenny Faber”. Je herkent haar ontwerpen aan minimalisme, simpliciteit, vrouwelijkheid, comfort en geometrische vormen. Haar fashion lijfspreuk is: Less is more!! (www.fennyfaber.com).

Examenjaar 2002

johan-van-der-gronden_ccnv

Voormalig directeur Wereld Natuur Fonds. Momenteel CEO van PUM Netherlands senior experts. Werkte na zijn studie Wijsbegeerte in Leiden voor onder meer voor het Ministerie van Buitelandse Zaken, het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) en de Nederlandse Ontwikkelingsorganisatie SNV.

Examenjaar 1981

henkhagoort

Nederlandse omroepbestuurder. Sinds 1 juni 2008 is hij voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Tot die tijd was hij algemeen directeur van de Evangelische Omroep. Tevens is hij als schrijver en redacteur betrokken geweest bij de totstandkoming van een aantal Christelijke (-historische) boeken.

Examenjaar 1983

moniquejansen

Discuswerpster. Monique is in 2012 voor de 7e keer Nederlands kampioen geworden op dit onderdeel en vertegenwoordigt Nederland op de Olympische Spelen in Londen. Na deze spelen heeft zij aangekondigd een punt te zetten achter haar topsportcarrière.

Examenjaar 1998

michaklein

Computer- en videokunstenaar, vj. Hij studeerde hij aan de Rietveldacademie en begon al tijdens zijn studie te experimenteren met computergraphics. Had in 1998 grote tentoonstelling in het Groninger Museum. Ook is hij bekend als ontwerper van een van de meest begeerde Swatch horloges en een Nescafé koffiemachine voor op het werk!
www.michaklein.com

Examenjaar 1982

hester_knibbe_ccnv

Dichteres. Zij debuteerde in 1982 met ‘Tussen gebaren en woorden’. Daarna publiceerde zij onder meer ‘Meisje in badpak’ en ‘Bedrieglijke dagen’ Haar werk is bekroond met de Herman Gorterprijs, de Anna Blamanprijs en de Adriaan Roland Holstprijs voor poëzie.
Zij heeft op 28 januari 2015 de VSB Poëzieprijs 2015 toegekend gekregen. Ze krijgt de prijs voor haar dichtbundel Archaïsch de dieren. Volgens de jury stelt Knibbe in haar bundel grote levensvragen op een “stevige, klankrijke en hedendaagse” manier, zonder dat ze “bezwijken onder hun eigen gewicht”. Zo gaat het bijvoorbeeld over de vraag waarom de mens op aarde is of over hoe we de doden kunnen herdenken.
Haar gedichten zijn vertaald in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Turks en Hebreeuws.

maxkohnstamm

Max Kohnstamm wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse voorvechters van een verenigd Europa. Hij was in de jaren vijftig vicevoorzitter van het Comité d’Action pour Les Etats Unis d’Europe en later erevoorzitter van de Raad van Advies van het European Policy Centre in Brussel.

jan-douwekroeske

Programmamaker en presentator. Werkte lange tijd voor de VARA, waar hij o.a. muziekprogramma’s en ‘Jules Unlimited’ presenteerde. Later werd hij directeur van Double 2 BV, een productiebedrijf voor televisie en evenementen. Hij is vanwege zijn unieke visie en ervaring een veelgevraagde dagvoorzitter/presentator in de media-, sport-, wetenschaps- en duurzaamheidswereld.

Examenjaar 1975

Els van Lieshout, 2014 - beeldend kunstenaar

Beeldend kunstenaar. In 2004 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze maakt collages van papierfragmenten gecombineerd met teken- en schilderwerk en ze wordt vooral geïnspireerd door de dynamiek van de stad. In 2011 werd het werk Nachtstad 3 uitgekozen voor de allereerste ZomerExpo van het Haags Gemeentemuseum (www.elsvanlieshout.nl).

Examenjaar 1980

arent-janlinde

Acteur. Is afgestudeerd aan de toneelschool van Amsterdam en daar ook werkzaam als docent. Speelde o.a. in Cyrano van het Nationaal Toneel maar was ook te zien als Daniël in de tv-serie Lotte.

Examenjaar 1995

ricardomcdougal

In 1997 ontstond de rapformatie Opgezwolle, waarmee hij meerdere albums zou uitbrengen. Vanaf 2009 werd het Fakkelbrigade en werd het album Collucci Era uitgebracht. Het album werd 2x genomineerd voor Beste Album. In 2011 bracht hij het album DMT uit samen met Kubus. 18 april 2014 kwam zijn album IRIE uit samen met producer A.R.T. Ook geeft hij les aan de Rockacademie in Tilburg en de Herman Broodacademie in Utrecht. Hij betekent veel voor de jeugd in Zwolle.

siskamulder

Schrijver en journalist. Schreef columns en interviews voor o.a. Marie-Claire, La Vie en Rose, Nieuwe Revue,  Jan en Viva. Debuteerde eind 2005 met de roman “Zus”.Daarna verschenen o.a. “Doof”,  “Na Delphine” en “Met Zachte Hand. Zij heeft een nieuwe thriller geschreven “Getelde Dagen” verschenen in 2015.
www.siskamulder.nl

Examenjaar 1989

Huidig minister van Infrastructuur en Waterstaat in kabinet-Rutte III. Zij studeerde sociale geografie aan de Universiteit Utrecht. Vanaf 1994 politiek betrokken, eerst als gemeenteraad-lid, daarna als voorzitter van de VVD-fractie in de raad, lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant en in 2010 lid van de Tweede Kamer. Bij de verkiezingen voor het Europese Parlement in 2014 werd Van Nieuwenhuizen gekozen als lid van het Europees Parlement. Zij maakte deel uit van de fractie ALDE. In oktober 2017 werd zij benoemd tot minister van Infrastructuur en Waterstaat, als gevolg hiervan verliet zij het Europees Parlement.

Examenjaar 1981

jellepaulusma

Zanger, gitarist, songwriter. Speelde lange tijd in de groep Daryll-Ann. Na het uiteenvallen van de band in 2004 richtte Paulusma zich op een solocarrière. Daarnaast maakt Paulusma muziek voor reclamefilmpjes. Tot nu toe heeft hij 3 albums gemaakt: Here We Are, Irecord en Up on the Roof. Ook werkt hij samen met het Eindhovense electrogezelschap Clasing Egos.

Examenjaar 1985

Heeft Diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na als dierenarts gewerkt te hebben, promoveerde hij. In 1993 werd hij benoemd tot hoogleraar. Pijpers werd in 2009 decaan van de faculteit Diergeneeskunde. In 2014 werd hij vice-voorzitter van het College van Bestuur en per 1 oktober 2017 is hij benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur aan de Universiteit Utrecht.

Examenjaar 1976

leenpfrommer

Schaatstrainer gedurende bijna veertig jaar (vanaf 1965). Had grote schaatsers onder zijn hoede als Piet Kleine, Jan Bols, Ard Schenk, Kees Verkerk en Jan Bos. In 1994 was hij nog lijstduwer voor de VVD te Ermelo. Vier jaar later werd hij met voorkeursstemmen verkozen in de gemeenteraad. Zijn eigenlijke baan was beroepsmilitair. Zijn functie was sportinstructeur in de rang van luitenant-kolonel.

2016-03-07 20:16:26 AMSTERDAM - Koos van Plateringen tijdens het prijzengala De TV-Beelden in de Passenger Terminal. Tijdens dit jaarlijkse gala wordt in 17 categorien de televisievakprijs uitgereikt aan de beste televisiemakers van het land. ANP KIPPA BAS CZERWINSKI

Van Plateringen werd geboren in Harderwijk. Hij studeerde Communicatie aan de Hogeschool in Holland in Diemen. Al tijdens zijn studie werkte hij voor verschillende televisieprogramma’s. In 2000 behaalde hij zijn diploma en werkte vervolgens voor RTL Nederland als producer en redacteur bij Koffietijd en All You Needs is Love. Vanaf 2005 werkt hij achter de schermen bij Shownieuws, sinds 2009 is hij ook op de voorgrond van het programma te zien. In 2014 was hij van de partij bij het songfestival in Kopenhagen.

Examenjaar 1992

evert_santegoeds_ccnv

Journalist en presentator. Hij is hoofdredacteur van het weekblad Prive. Als gossipdeskundige was hij o.a. betrokken bij de Vijf Uur Show en Shownieuws. Ook bespreekt hij wekelijks het laatste shownieuws in het radioprogramma van Edwin Evers.

Examenjaar 1980

bennotempel

Directeur Haags Gemeentemuseum. Studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte daarna als gastconservator in het Dordrechts Museum. Tevens is hij werkzaam geweest bij het Van Gogh-museum en de Kunsthal Rotterdam, voordat hij per 1 januari 2009 directeur werd van het Haags Gemeentemuseum. Tot het Gemeentemuseum Den Haag behoren ook het Fotomuseum, het Gemeente Museum voor Actuele Kunst en Escher in het Paleis.

Examenjaar 1989

150x163_ffffff_florisvisser

Hij is vooral bekend als regisseur van operaproducties. Hij volgde een opleiding aan de kunstacademie in Maastricht, waarna hij ook nog klassieke zang studeerde aan het conservatorium in Den Haag. In 2013 werd hij benoemd tot artistiek directeur van het Operagezelschap Trionfo. Ook was hij de eerste Nederlandse regisseur ooit die werd uitgenodigd voor de Bolshoi Opera in Moskou. Hij is bekroond met de Charlotte Köhler prijs 2013 Theater van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Examenjaar 2001

timvisser

Rugbyspeler. Zat in Jong Oranje. Studeerde aan de Barnard Castle School in Engeland en speelde bij de Engelse club Newcastle Falcons. Sinds juni 2012 is hij verbonden aan het Schotse rugbyteam. In mei 2014 heeft de Tim Visser Jeugddag plaatsgevonden. De dag was gericht op basic en positie specifieke skills voor jongeren van 11-18 jaar. Tim heeft zelf gecoacht.

Examenjaar 2004

yennyluu

Zij beoefent Kempo Kuntao vanaf haar achtste jaar en sinds 2009 geeft ze zelf ook les. In 2012 is zij bij zowel de World Kempo Championship als de International Kenpo-Karate Championship (variant van Kempo) Wereldkampioen geworden op het onderdeel met wapens. Tevens behaalde zij bij beide kampioenschappen de zilveren medaille op het onderdeel zonder wapens. Momenteel studeert ze Communicatie-Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

Examenjaar 2013

rubenvanzwieten

Predikant en initiatiefnemer van De Nieuwe Poort. Na het gymnasium studeerde hij Theologie en Rechten in Leiden. Van 2007 tot 2010 volgde Ruben de predikantenopleiding aan de Protestantste Theologische Universiteit. Ondertussen richtte hij vanuit de Thomaskerk in Amsterdam Zuid in 2008 Stichting Zingeving Zuidas op, dat een vervolg heeft gekregen in De Nieuwe Poort. In 2013 werd hij uitgeroepen tot theoloog van het jaar.

Examenjaar 2001