Onze leerlingen Ruben, Yorrick, Marin, Micha en Quinten hebben vlak voor de meivakantie de Future Makers Award gewonnen in Nemo, Amsterdam! Deze prijs is een onderdeel van de Micro:bit Challenge.

De Micro:bit Challenge is een wedstrijd waarbij leerlingen een project moeten bouwen rondom een programmeerbare microcontroller; de micro:bit. Na de succesvolle deelname vorig jaar, waar we meerdere prijzen hebben gewonnen, werd er besloten om dit jaar weer met de wedstrijd mee te doen.

Onze vijf leerlingen bedachten, onder leiding van examenleerling Oussama, een speciale handschoen met micro:bits. Met deze handschoen kan je op afstand dingen uit of aan zetten. Zit je bijvoorbeeld op de bank en wil je alvast de oven voorverwarmen? Druk op een knopje op je handschoen, en de oven springt aan!

Dit jaar deden aan de wedstrijd zeventig middelbare scholen mee, de tien beste ideeën werden door de organisatie uitgenodigd om een live presentatie te doen in Nemo in Amsterdam. Er waren vier prijzen beschikbaar, waarvan drie werden uitgedeeld door een speciale jury. Een van deze prijzen was de Future Makers Award, deze werd uitgereikt door een vertegenwoordiger van Liberty Communications (moederbedrijf van onder andere Ziggo).

Na de presentaties ging de jury vrij lang in beraad, maar de uitreiker van de Future Makers Award was snel terug met zijn beslissing. De prijs werd door onze jongens gewonnen, samen met een mooie goodiebag met bijzondere sensoren en een 3D printcursus en een printer erbij. Fantastisch gedaan heren!