De afgelopen jaren heeft een groep leerlingen van onze school aan een internationaal project over de Tweede Wereldoorlog gewerkt. In dit project hebben de leerlingen mensen geïnterviewd die de oorlog hebben meegemaakt en spraken ze hen over hun ervaringen en herinneringen. Niet alleen bij ons hebben leerlingen dit gedaan, ook leeftijdsgenoten uit Finland, Griekenland en Polen hebben interviews afgenomen.

De interviews zijn ondertiteld in het Engels en in een online database opgeslagen (www.ohie.eu). Nog niet alle interviews staan erop, de komende maanden wordt dit afgerond, maar er zijn al veel interessante verhalen te bekijken. Vanaf dinsdag 16 april t/m zaterdag 4 mei is er een tentoonstelling in het Huis van de Stad in Harderwijk (i.s.m. Bibliotheek en Gemeente Harderwijk) naar aanleiding van ons project.

Dinsdag 16 april werd de tentoonstelling geopend door locoburgemeester G.J. van Noort. Dezelfde dag stond er ook een interview met de leerlingen in De Stentor over hun ervaringen. Een mooie afronding van ons project.