Vorige week was een bijzondere week op het CCNV. Voor de vierde keer bracht een groep leerlingen van het Ringwood Secondary College in Melbourne, Australië, een bezoek aan onze school. Zij werden vergezeld door vijf docenten. Hun bezoek vond plaats in het kader van hun ‘World Tour 2019’; een wereldreis waarin verschillende scholen op verschillende continenten worden bezocht om zo de diverse culturen te leren kennen. Elke drie jaar gaat het Ringwood Secondary College op een dergelijke World Tour.

De groep werd op dinsdag ontvangen met een drankje en typisch Nederlandse bitterballen, die zeer gewaardeerd werden: ‘they’ve got croquettes’! Op woensdag hebben de leerlingen eerst een aantal lessen bijgewoond en met veel enthousiasme meegedaan aan de vierde editie van de volleybal interland AUS-NED. De volksliederen van beide landen werden gespeeld en daarna brandde het toernooi los. Met een nipte overwinning ging de cup wederom met de Nederlanders mee. ’s Middags werd het theater klaargemaakt en werd er druk gerepeteerd voor de eerste van vier voorstellingen.

Als dank voor gastvrijheid verzorgt de Australische groep tijdens hun verblijf een voorstelling genaamd ‘The Voice of Australia’ waarin hun land wordt voorgesteld aan de hand van bekende Australische songs. Een prachtig spektakel van toneel, filmbeelden en muzikaliteit waar we allemaal van genoten hebben! Deze voorstelling is op de donderdag voor onze leerlingen gespeeld en ook van hen hoorden we enthousiaste geluiden!

Op vrijdag ging de groep naar Amsterdam waar ze, ondanks de kou, genoten van This is Holland, the Amsterdam Dungeon en sfeer konden proeven. Helaas kwam het bezoek zaterdag alweer tot een einde en ondernam de Australische groep de reis naar Tsjechië voor de volgende etappe van de World Tour. Het was een bijzondere week waar zowel de Australiërs als wijzelf met veel plezier op terugkijken en van nagenieten!