De laatste week van januari hebben 4 vwo leerlingen met Frans in hun vakkenpakket, medeleerlingen uit Nice ontvangen voor een uitwisseling. Op zaterdag 26 januari kwamen zij aan op Schiphol. De rest van het weekend hebben de leerlingen meegedraaid in hun Nederlandse gastgezinnen. De week daarna stond in het teken van het beter leren kennen van Nederland, onze cultuur, Harderwijk en natuurlijk het CCNV! Zo stond op dinsdag een excursie naar Amsterdam gepland, op woensdag bezochten de Fransen lessen op onze school en op donderdag stond iedereen op de schaatsen! Vrijdag werden de rollen omgedraaid: wij pakten nu het vliegtuig naar Nice. Eenmaal aangekomen bezochten we het MaMac museum voor moderne kunst, met een prachtig uitzicht over de stad. Het weekend bestond uit activiteiten ondernemen samen met het gastgezin. Veel leerlingen hebben hierbij een bezoek aan Monaco gebracht! Maandag bezochten we Terra Amata, een prehistorisch museum, namen we een kijkje op de middelbare school en ontdekten we het oude Nice. Dinsdag werden onze neuzen getest in het parfummuseum, woensdag kregen de leerlingen tijd om samen met hun medeleerlingen te werken aan verschillende opdrachten. De volgende dag namen we dan echt afscheid van onze medeleerlingen en docenten uit Nice, na bijna twee weken intensief met elkaar te zijn opgetrokken. En wat waren het mooie weken, vooral de tegenstelling van het schaatsen in Biddinghuizen, en een week later in het zonnetje op het strand in Nice te lopen, was heel bijzonder. Met een berg nieuwe ervaringen, herinneringen en vrienden vlogen we terug naar Nederland.

Bekijk hier een filmpje met foto’s van de twee uitwisselingen.