Onze leerlingen Micha van der Veen, Lucas Rosendal, Mellius Mooiweer en Maartje Smit zijn winnaars geworden van de Wind Challenge onder scholieren. Uit handen van wethouder Christianne van der Wal kregen zij trofee, symbolisch in de vorm van een windmolen.

Scholieren van het RSG Singerbos en CCNV presenteerden in het Huis van de Huis van Harderwijk hun ideeën over windenergie in Harderwijk. Leerlingen van beide scholen lieten niet alleen de berekende opbrengsten van de windmolens zien. Ook de wijze waarop de opbrengsten ingezet kunnen worden voor duurzame projecten in Harderwijk en/of Hierden.

In de jury van de wedstrijd zaten wethouder Christianne van der Wal, Sander Fijn van Draat van de organisatie Endura namens de klankbordgroep en Huub Vervoorn en Mello Lorier namens het inwonerspanel. ,,Alle presentaties hadden veel goede ideeën. Het niveau was hoog. De winnende inbreng paste net iets beter bij de ambities van de gemeente. Maar alle bijdragen gaan we zeker betrekken bij het verdere proces”, aldus een enthousiaste wethouder.