Van alle dagen die we op school organiseren, is het woensdag 10 oktober toch wel een hele belangrijke; de Dag van de Duurzaamheid. De wereld raakt steeds dichter bevolkt, en om met al deze mensen deze aarde te kunnen blijven bewonen, moeten we hier toch meer aandacht aan besteden. Plastic soep, overbevolking, de vleesindustrie, om maar een paar voorbeelden van problemen omtrent duurzaamheid te noemen. Deze problemen hebben ook invloed op de toekomst, en daarom is het belangrijk om de leerlingen bij te brengen om duurzamer met deze aarde om te gaan. In de lessen die wij als Unesco leerlingenwerkgroep ter ere van deze dag hebben georganiseerd, besteden we vooral aandacht aan recyclen. Dit deden we door middel van een spel, genaamd sustainable shaun. De brugklassen moesten door afval te verwerken een boerderij bouwen, en zo leerden ze spelenderwijs het belang van recyclen. We kregen al veel positieve reacties terug van de brugklassen (wie vindt het nou niet leuk om in de les een computerspelletje te spelen?), en dit terwijl ze toch nog iets leerden. Ook staan er woensdag voor de school smoothie fietsen. Door te fietsen wordt er fruit in stukjes gehakt en drankjes gemaakt om uit te delen aan de leerlingen. Zo krijgen we op een duurzame manier gezonde smoothies. Dus, neem deze woensdag de fiets, eet een keer vegetarisch, en vergeet de lampen niet uit te doen als je van huis gaat!