In de weer met karton, stokken, zeilen, tape en heel veel creativiteit. Tientallen leerlingen deden mee aan de Cheap Sleep actie 2018. Opdracht was om zelf een slaapplek te bouwen, die voor het grootste gedeelte uit karton moest bestaan. In groepjes (en zelfs een paar stoere leerlingen alleen!) gingen aan de slag. Het resultaat waren prachtige en originele bouwwerken, compleet met deurbel, raampjes, deurtjes en schoorstenen. Terwijl er druk werd gebouwd, was er ook tijd voor een sportieve pauze in de vorm van een potje voetbal. Vier herenteams en drie damesteams gingen de strijd met elkaar aan, waaronder ook twee sportieve docententeams! Dit alles had als doel om geld op te halen voor de Hand in Hand Community in Ghana. Dit is een leefgemeenschap voor in de steek gelaten kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke of een meervoudige beperking. Rond 20.30 uur werden de prijzen uitgereikt voor het mooiste bouwwerk en het meest opgehaalde sponsorgeld. Hoogtepunt van de avond was uiteraard het uitreiken van de cheque. Hier stond het mooie bedrag van 3433,15 euro op. Een voorlopige tussenstand, want dit is alleen het opgehaalde bedrag van de sponsoractie. De ontroerde voorzitter van de stichting, Wim van Minnen, ontving de cheque en uitte zijn dankbaarheid naar de leerlingen en personeelsleden. ’s Avonds werd er in de gymzaal nog een bioscoop opgezet, waarna het tijd was om te slapen. Inmiddels had het helaas flink geregend, maar gelukkig was het merendeel van de bouwsels nog goed bruikbaar als slaapplek door het gebruik van zeilen. De nacht is voorspoedig verlopen en alle stoere leerlingen zaten om 7.30 uur aan het ontbijt. Met dank aan de Unesco-leerlingenwerkgroep, die samen met de docenten ’s nachts de wacht hebben gehouden. We kijken terug op een geslaagde avond, nacht én ochtend!