In het NEMO Science Museum in Amsterdam vond woensdag 28 maart de finale plaats van de Steam Cup Challenge. De opdracht van deze challenge was om aan de slag te gaan met een Micro:bit. Een Micro:bit is een minicomputer, waarmee je allerlei toepassingen kan maken door hem te programmeren. De leerlingen moesten een goede toepassing van de Micro:bit vinden bij het thema ‘duurzaamheid’. Drie groepjes zijn aan de slag gegaan en hebben tijdens vier lesuren (en vaak ook daarbuiten) hard gewerkt aan hun idee.

Met een volle bus gingen leerlingen en docenten naar Amsterdam. Op een groot podium presenteerden de drie groepjes hun idee, en hoe! Het leverde twee van de vier prijzen op: ‘beste presentatie’ en ‘meest duurzame idee’. Onze complimenten aan alle leerlingen die ontzettend hard hebben gewerkt!